Dr. Abdullatif bin Rashid Al Zayani. Në takim, gjithashtu, morën pjesë, Nënsekretari në Ministrinë e Punëve të Jashtme për Çështjet Politike, Dr. Shaikh Abdulla bin Ahmed Al Khalifa dhe Drejtori i Departamentit të Çështjeve Evropiane, Ahmed Ebrahim Al Qaraines. Shqipëria aplikon udhëtimin pa viza gjatë periudhës së verës 2021 Shqipëria aplikon udhëtimin pa viza, gjatë periudhës së verës, pra nga 01 Prill 2021 deri më 31 Dhjetor 2021, shtetasit e Arabisë Saudite, Bahreinit, Omanit, Katarit, Egjiptit, Indisë, Rusisë dhe Tailandës, udhëtojnë pa vizë për në Shqipëri, pra, pa patur nevojë për të marrë një vizë në Ambasadën e Shqipërisë në Riad.
Saudi Arabia Radio OnLine: Li - Aplikacionet në Google Play▶ Radio Arabia Saudite në internet është një aplikacion falas, i thjeshtë dhe i shpejtë android për të dëgjuar shumicën e stacioneve Online të Radiove të Arabisë Saudite, qoftë në frekuencë FM ose AM ose në modalitetin e Transmetimit të internetit / internetit. ▶ Me një lidhje të thjeshtë interneti pa tel, 3G ose 4G mund të kënaqeni duke dëgjuar Radion tuaj të preferuar të drejtpërdrejtë KSA në cilësi audio HD, atëherë ju lejojnë të zbuloni aplikacionin tonë Falas Streaming Radio Arabia Saudite. Radio Radio Mbretëria e Drejtpërdrejtë e Arabisë Saudite në transmetim është një aplikacion për të dëgjuar muzikën më të fundit të Arabisë Saudite, lajmet e Arabisë Saudite dhe lajmet më të fundit të artistëve dhe muzikantëve dhe sportet më të mira lajmet dhe informacioni mbi motin.
Ndeshja me Shqipërinë nuk transmetohet në asnjë televizion – SuperSportMiqësorja Arabi Saudite – Shqipëri, e programuar për këtë të mërkurë, nuk do të transmetohet në asnjë televizion, shqiptar apo të huaj. Gjithçka ka të bëjë me një kërkesë të Federatës Arabe, e cila ka kërkuar që përballja me Shqipërinë të mos transmetohet në televizion.
“Sipas raportit, sulmet ndaj institucioneve shqiptare kanë filluar nga maji i vitit 2021, duke ndërhyrë në disa individë brenda qeverisë shqiptare, dhe në korrik pati një goditje të dytë, ku janë nxjerrë të dhëna nga një adresë email-i që është komunikuar ditët e fundit. Në të njëjtën kohë ka ndodhur një goditje ndaj vendeve të tjera, si Izraeli, Jordania, Kuvajtin, Turqia, Arabia Saudite dhe Emiratet e Bashkuara, ”- rrëfeu Mema, i cili shtoi në veçanti një sulm, të ndodhur verën e kaluar. “Me interes për ne në Shqipëri në raport, është sulmi në korrik të vitit 2021 nga institucione izraelite dhe MEK, muxhahedinët që sot kanë qendrën në Shqipëri.
Arabia Saudite vendos veton: Ndeshja me Shqipërinë nuk Arabia Saudite vendos veton: Ndeshja me Shqipërinë nuk transmetohet në asnjë Kjo vizitë është një shenjë e drejtpërdrejtë që gatishmëria dhe dëshira
Saudi Arabia Radio OnLine : Li - Aplikacionet në Google Play Radio Arabia Saudite në internet është një aplikacion falas, i thjeshtë dhe i shpejtë android për të dëgjuar shumicën e stacioneve Online të Radiove
Albanian Embassy in the Kingdom of Saudi ArabiaLanguage Albanian Agjencia Shqiptare e Zhvillimit të Investimeve (AIDA), është Agjencia kryesore qeveritare që promovon investimet nëpërmjet identifikimit të mundësive për investime. AIDA ofron shërbime dhe mbështetje, ofron informacion dhe këshillim të përditësuar, garanton asistencë në fazat procedurale dhe ligjore të konkretizimit të investimit në Shqipëri për investitorët ekzistues si dhe ato potencialë.
"Goditja" nga Irani, Mema: Ka filluar në 2021, kundërpërgjigje e sulmit të MEK dhe izraelitëve ndaj tyrePublikuar më: 20/9/2022, ora 21:00 Shumë është folur për sulmin kibernetik që ka goditur Shqipërinë, por më të paqarta janë shkaqet që kanë shtyrë të akuzuarin zyrtar, Iranin, për të ndërmarrë një sulm aq mirë të planifikuar, që vuri në vështirësi vendin tonë. I ftuar në “Debat”, pedagogu dhe eksperti i marrëdhënieve ndërkombëtare, Medlir Mema, për t’iu përgjigjur pyetjes u bazua te raporti i shpërndarë nga njësia kibernetike e Micrososft, e këtij shtatori, ku evidentohet një dinamikë sulmesh që fillon vitin e kaluar, dhe që sipas tij ka shumë aktorë të përfshirë.
Arabia Saudite vendos që ndeshja me Shqipërinë mos të Ndeshja miqësore mes Arabisë Saudite dhe Shqipërisë, nuk do të transmetohet në asnjë televizion të huaj, përfshirë edhe ata të
Kontributi i drejtpërdrejtë i AIDA-s në zhvillimin ekonomik të vendit theksohet përmes: 1-Lehtësimit dhe mbështetjes së investimeve të huaja direkte në Shqipëri Language Takim me Ministrin saudit të Mjedisit, Ujërave dhe Bujqësisë. 11 Qershor 2021, Shqipëria është zgjedhur për herë të parë anëtare jo e përhershme në Këshillin e Sigurimit të OKB-së për periudhën kohore 2022-2023. Prezente gjatë votimit ishte edhe Ministrja për Evropën dhe Punët e Jashtme, Olta Xhaçka, e cila e quajti historik vendimin e Këshillit të Sigurisë në OKB, duke u shprehur se kjo është një mundësi e jashtëzakonshme për të gjithë Shqipërinë. Më 24 Maj 2021, Ambasadori i Republikës së Shqipërisë në Mbretërinë e Bahreinit, rezident në Riad, Mbretëria e Arabisë Saudite, Sami Shiba, zhvilloi një takim (Online), me Ministrin e Punëve të Jashtme të Mbretërisë së Bahreinit, ShT.
Ky sulm është kryer pra nga një shoqëri kibernetike izraelite bashkë me muxhahedinët e MEK, që ndërhynë në valët e transmetimit të televizionit iranian, ku janë transmetuar imazhe të drejtuesve të MEK dhe kanë publikuar numrat privatë të telefonit të liderit suprem iranian. Pas këtij sulmi, Irani ka ndërhyrë kundër Shqipërisë, ndër vendeve të tjera.
Udhëtimi mund të bëhet me një pasaportë të vlefshme. Më 31 Mars 2021, Ambasadori i Republikës së Shqipërisë, Sami Shiba dhe Ambasadori i Sulltanatit të Omanit, Lartësia e Tij, Sayyid Faisal bin Turki Al Said, nënshkruan marrëveshjen midis Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë dhe Qeverisë së Sulltanatit të Omanit për përjashtimin reciprok të vizave për mbajtësit e pasaportave diplomatike, speciale dhe të shërbimit. Dispozitat e kësaj Marrëveshjeje zbatohen për mbajtësit e ndonjë prej pasaportave të mëposhtme: Më 31 Mars 2021, Ambasadori i Republikës së Shqipërisë, Sami Shiba, zhvilloi një takim me Ambasadorin e Sulltanatit të Omanit në Mbretërinë e Arabisë Saudite, Lartësia e Tij, Sayyid Faisal bin Turki Al Said. Diskutuan mbi forcimin e bashkëpunimit midis dy vendeve, veçanërisht fushën ekonomike, mundësitë që Shqipëria ofron për investitorët e huaj etj. Njoftim: Bëjmë me dije se ka hyrë në fuqi“Memorandumi i Mirëkuptimit ndërmjet Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë dhe Qeverisë së Mbretërisë së Arabisë Saudite për heqjen reciproke të vizave për qëndrim afatshkurtër për mbajtësit e pasaportave diplomatike, private dhe të shërbimit, për shtetasit e të dyja vendeve”.
Gjatë vizitës në Oman, me rastin e prezantimit te Letrave Kredenciale Sulltanit të Omanit, MT Haitham Bin Tarik, Ambasadori Sami Shiba zhvilloi edhe një takim me Presidentin e “Sabco Group LLC”, Lartësinë e Tij, Khalid Bin Hamad Bin Hamoud Al Busaidi, një nga kompanitë më të mëdha në Oman, me të cilin biseduan për mundësitë e investimit në Shqipëri.
Krishterimi në Arabinë Saudite – Historiani Kostandin Luçi Radio ka karakter fetar dhe socialkulturor, që transmeton 24 orë drejtpërdrejt në pjesën më të madhe të territorit të vendit tonë. Kjo